Yoga 2021 (föranmälan gäller på samtliga klasser till respektive lärare om inget annat anges) 
 
Hösten 2021:
Passiv Yoga med CARIN varje söndag kl. 18:30-19:45
 
Plats: Yogastudion eller Spa-huset

Kontakt: Förbokning gäller då det är begränsat antal platser. Föranmälan görs till respektive yogalärare, dvs:
Carin: 0702 47 57 89
Jenny: 0703 18 99 59
Elin: 0707 19 21 81

Priser: 
Dropin 130 kr
Klippkort 3 ggr 350 kr
Klippkort 10 ggr 950 kr

 

Mattor, bolster och filtar finns att låna.

Nivå: Klasserna är öppna för alla oavsett kunskapsnivå.

Yoga på Shantiland generellt: För välmående, ökad kroppskännedom, ökad rörlighet och skadeförebyggande. Yoga kan även förbättra sömn, stärka muskler, påverka koncentrationsförmågan och handlingskraften samt vara avstressande.

Passiv Yoga på Shantiland: Lugn meditativ yoga med fokus på andning, närvaro och återhämtning som t o m kan ha rehabiliterande effekter i vissa fall. Vi vilar i positionerna lite längre tid för att komma förbi muskler och hitta en passiv stretch som når ut till fascian, vår bindväv, leder, ligament och ända ut till skelettet. I varje position stimulerar vi olika meridianer, energikanaler, som går ut till kroppens olika organ.

Hathayoga på Shantiland: Mjuka fysiska rörelser kombineras med andningsövningar och/eller meditation och intressanta teman som uppmuntrar till både närvaro och eftertanke. Allt för att uppnå ett hållbart fysiskt och psykiskt välbefinnande. Yogapositionerna (asanas) hålls mer statiskt och utförs i ett lugnare tempo än i andra fysiska och dynamiska yogaformer som t.ex. ashtanga vinyasa, men yogan är samtidigt mer aktiv än den Passiva Yogan. Stort fokus på biomekanik och vägledning i hur man kan föra yoga bortom mattan – genom inspiration, övningar, upplevelser och perspektiv.


Våra yogalärare: Carin West, Jenny Westring & Elin Törner

Jonas Westring (E-RYT 500, Anusara Certified, Licensed physiotherapist) är en av Sveriges mes erfarna yogalärare. www.shantaya.org.

Om Carin: Yogan kom till Carin på riktigt i en introduktionskurs i Ashtanga för drygt 10 år sedan. Sedan dess har yogan varit dagligt närvarande på ett eller annat sätt. Yoga är som att ge sig själv en stor fysisk kram och finns i allt, inte bara på mattan. I och med en jordenruntresa valde hon att ta en RYT-200-certifierad Ashtangalärarutbildning på Bali. Hon har efter det vidarutbildat sig till Yin yogalärare på Yogayama i Stockholm. I Yin har hon hittat en yogaform som är ödmjuk, balanserande och passar alla. Speciellt i dagens stressade och prestigefyllda samhälle. Utöver yogan är det konst, natur, musik, vegomat samt resor som ger henne syre. Har bott och studerat utomlands, har länge jobbat med hälsa och fascineras av människors personliga resor till utveckling och nya insikter. Carin har företaget Carin West – Art & Yoga.

Jenny sommaryoga

Om Jenny: Jenny (RYT200 & RCYT) är en certifierad yoga- och barnyogalärare som utövat yoga i över 18 år och som provat många olika yogastilar, sporter och mindfulness-metoder. Hon tog sin huvudsakliga yogalärarutbildning inom Anusara-traditionen med Jonas Westring och Jeff Fischer och uppskattar rörelse, yoga, dans, body/mind work, meditation och mindfulness i alla dess former. Under sina yogaklasser blandar Jenny in lärdomar från psykologstudier och body work med erfarenheter från ledarskap och gruppdynamik, så att fördelarna med yoga kommuniceras på ett sätt som anpassas till deltagarnas behov, nivå och personligheter. Målet är ökad hälsa och välbefinnande och att du lämnar yogans upplevelse från ett bättre plats och känsla i kropp, själ och sinne.

Elin sommaryoga

Om Elin: Elin började sin resa i yogans värld stressad och med en kropp stel som en pinne. Hon är sedan dess en dedikerad yogi som upplevt yogans goda effekter på välmående och livsglädje. I Elins klasser får du fysisk träning, men också gott om tid för meditation och andningsövningar. Övningarna anpassas efter deltagarnas förutsättningar. Ofta sker träningen till tonerna av vemodiga hälsingländska folkvisor, indisk raga eller kanske en poplåt. Elin är internationellt certifierad hathayogalärare, utbildad vid Yogayama i Stockholm.

Varmt välkomna! <3
 

Share This